10 september 2022
14:00

Referat: Limhamns FF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Aman, Viktor T, Matte, Chanon – Alex, Mathias E, Milad, Markus Ah – Anton, Pontus

Avbytare var Bashar som spelade sista 18 som höger yttermittfältare, Naser Esmaili (första A-lags matchen) sista 13 som anfallare, Mohammed Ali som spelade sista 5 som innermittfältare och Martin och Yousef som inte spelade alls.

Jag har väldigt svårt att göra ett referat den här gången. Matchen fick liksom aldrig någon riktig karaktär. Ibland kan det ju vara så i början av matcher men här var det liksom så hela matchen, jämnt spelmässigt och chansmässigt (De kom oftare till avslut på sina bästa chanser även om de oftast blev rätt dåliga sådana medan vi vid två tillfällen aldrig kom till de avslut som annars mer eller mindre med säkerhet inneburit mål). Även i jämna matcher brukar lagen ha sina perioder där de dominerar men så var det inte heller riktigt här. Möjligtvis kan väl sägas att vi dominerade direkt efter pausvilan medan Limhamn tryckte på för en för dem så viktig vinst senare delen av andra halvlek.

Den första riktigt heta målchansen var Limhamns när en av deras spelare plötsligt var helt ren mitt framför målet och bara 7-8 meter från detsamma. Han borde ju definitivt gjort mål men där Adrian gjorde vad som kanske med lite god vilja kan betecknas som en reflexräddning men där Limhamnsspelaren mer eller mindre nickade den i famnen på Adrian.

Vi hade två bra chanser av ungefär samma karaktär i första halvlek. Det var först Markus och sedan Pontus som efter fina anfall blev frispelade med den utrusande målvakten men kom någon tiondels sekund för sent för att kunna sno åt sig bollen och runda målvakten som efter kollisioner istället lyckades lägga beslag på den. I det senare fallet blev det dock avblåst för en tveksam frispark till dem efter en situation ett par sekunder tidigare.

Mathias E gjorde också en manöver med stora likheter med det mycket omtalade, och genom åren oändligt många gånger repriserade, Kurre Hamrin-målet mot Västtyskland i VM-semifinalen i Sverige 1958, när han efter att ha tagit sig dit till synes balanserande sig på kortlinjen dribblade sig förbi den ena efter den andra innan han kom ända fram till närmsta stolpen. Till skillnad från Hamrin som väl när det begav sig lade in den i närmsta så försökte sig Mathias E på ett kanonskott mot bortre som med den skruv som säkert var avsedd skulle resulterat men nu när den uteblev resulterade i ett skott långt förbi målet.

Bara tre minuter in i andra halvlek kom Pontus fri och kunde avsluta ur lite halvdålig vinkel men där målvakten gjorde en fin räddning till hörna. Ungefär från mitten av halvleken började Limhamn flytta upp positionerna rejält – man var ju verkligen i behov av tre poäng - och avslutade också i både möjliga och omöjliga lägen men sällan blev farliga. Farligt blev däremot ett inlägg från vänsterkanten längs mållinjen men där någon av våra spelare (kom gärna med info om vem om någon känner för det) lyckades komma före den Limhamnsspelare, som såg ut att bara kunna peta in bollen från 1 meter, och få ut den till hörna.

I den 85:e min föll så avgörandet efter ett vänsterinlägg där tydligen en rätt enig uppfattning (något nog ingen av oss runt mig på läktaren upptäckte) var att Matte blev nerdragen innan bollen sköts i mål, något som renderade Matte en varning efter matchen för något han sagt till domaren om situationen. Lite panik fick man när han först fick ett rött, eftersom domaren trodde att han gett honom en varning tidigare, innan han ändrade sig efter påpekande från oss att det inte stämde.

En sista reflexion är att det var påfallande hur lite lagen fick ut av sina fasta situationer. Varken hörnor eller frisparkar ledde till några större farligheter vilket jag tycker är lite märkligare i Limhamns fall eftersom de hade ett par-tre stöddiga pjäser som borde kunna komma väl till pass.

Tja det blev ju en hel del text (som vanligt tänker säkert många) trots de svårigheter jag talade om i början.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-4 Avslut på mål: 3-8 Avslut på mål: 5-8